fbpx

Investeringsakademin.se

Sveriges ledande investeringsutbildningar

100
Kundnöjdhet
23
Genomsnitt. % avk för våra topp 3 studenter 2018
42
Studenter sedan start
2016
Est.

Ekorrhjulet

Du kanske känner igen dig en del i videon. Det är vi många som gör. Inget fel i det. För dom allra flesta fungerar det alldeles utmärkt. Men vissa av oss vill mer i Livet. Vi har större drömmar. Bli ekonomiskt oberoende. Vi på Investeringsakademin vill hjälpa dig att leva det livet du vill leva. Där ekonomiskt oberoende är en del av ekvationen. Vi är också medvetna om att det inte är så lätt att bryta gamla vanor och mönster. Inte heller sociala ”regler”. Det är inte alltid så populärt från omgivningen om man väljer att gå sin egen väg i Livet.

Att bli fri

Vi tror på individens rätt att bygga sitt egna liv så som hen vill och en stor nyckel på vägen mot att ta sig ut ur ekorrhjulet är att få ekonomin att gå ihop. Dvs att ha inkomster som överstiger utgifterna. Om du regelbundet har inkomster som överstiger utgifterna och investerat det överskottet i bra tillgångar så kommer du väldigt snart att bli rik. Det är också svaret på frågan “Hur blir man rik?”. Och hur man blir ekonomiskt oberoende. Vi vill ge dig förutsättningarna och kunskapen du behöver för att du ska kunna ta dig ut ur ekorrhjulet och vi vill vara ditt bollplank och partner på din resa på väg ut ur ekorrhjulet. Det är bland annat därför som vi startat Investeringsakademin och podcasten Det Goda Livet https://www.poddendetgodalivet.se.

Vår grundare Daniel Andre:s resa

Totalt har Daniel 16 års erfarenhet av finansbranschen och under sina år på SEB var hans mål att bygga upp tillräckligt mycket kapital för att kunna säga upp sig, ta sig ut ur ekorrhjulet och bli ”egen”. Han inledde ekorrhjulet och sin yrkesbana på Insplanet Försäkringsförmedling AB och arbetade som Försäkringsmäklare mellan 2002–2003 och därefter som Gruppchef mellan 2003-2008, med fokus på ledarskap, rekrytering, försäljning och utbildning. Under sin tid på Insplanet blev han utsedd till Årets Coach och Chef vid två tillfällen. Efter 6 år i försäkringsbranschen bestämde han sig för att det var dags att bredda kompetensen och lära sig mer om pengar och investeringar. Hur pengar egentligen fungerar, hur både makro och mikroekonomi fungerar och vad det är som gör att vissa har mer pengar än andra. Och framförallt hur man blir ekonomiskt oberoende.

Tiden på SEB

Han blev erbjuden jobb på olika banker och valde SEB efter rekommendation från en mentor. Mellan 2008–2013 arbetade han som Förmögenhetsförvaltare och förvaltade 500 miljoner SEK å klienternas vägnar. Under denna tid fick han lära känna många intressanta personligheter som alla hade skapat sig en mindre förmögenhet på olika sätt. Alltifrån entreprenörskap till arv. Det var en lärorik tid och han fick en god inblick i hur man blir ekonomiskt oberoende, driver en bankverksamhet och hur förmögenhetsförvaltning går till på ett professionellt sätt. Han fick lära sig att förvalta kapital enligt Yale-modellen, där samtliga tillgångsslag ingår: aktier, råvaror, räntor, valutor, riskkapital, fastigheter, hedgefonder etc. 6 mycket givande år. Han insåg snabbt att talesättet: “Det går inte att få mer än +10% / år, bara är skitsnack från okunniga. Även på SEB fick han utmärkelserna Sveriges Kapitalrådgivare Nya Kunder två år i rad samt Året Kapitalrådgivare Stockholm Syd vid ett tillfälle.

Äntligen flera viktiga pusselbitar på plats!

Även fast han älskade sina arbetsuppgifter så kan han inte påstå att han alltid trivdes med att gå upp kl 0700 varje dag, vara låst till att äta lunch vid ett visst klockslag och vara bunden till 5 veckors semester. Det enda han hade i sitt huvud var ju att leva sitt drömliv, och för att göra det behövde han bli ekonomiskt oberoende. Ju tidigare han började göra något åt saken, desto snabbare skulle han komma i mål. Under 5 års tid plöljde han igenom ett 60-tal böcker och avverkade ett 30-tal seminarium på hur man blir ekonomiskt oberoende. Han kom fram till att det fanns speciella regler för hur man blir ekonomiskt oberoende. Den röda tråden var KUNSKAP. December 2013 blev hans dröm verklighet och han kunde äntligen säga upp sig från jobbet. Han var äntligen ekonomiskt oberoende. Känslan är obeskrivlig!

Äntligen ekonomiskt oberoende!

Det första han kände för att göra var att slänga sin väckarklocka. Vilket han också gjorde. Han bestämde sig för att ta sovmorgon varje dag. Det hade han förtjänat tyckte han. De sista två åren innan han kom i mål var tuffa, ett heltidsjobb 9-5 och sedan jobba med sitt kapital på kvällarna. Oftast kom han inte hem förrän 2130-2200. Då skulle han hinna med att ta hand om hushållet (var singel på den tiden) och allt vad det innebär med städning, post, diska, tvätta och dessutom hinna koppla av innan läggdags för att ha tillräckligt med energi dagen efter när den där väckarklockan ringer 0700 igen. Han hade aldrig varit en snoozeperson men mot slutet blev till och med han det.

Dags för återhämtning

Efter ett tag med återhämtning bestämde han sig för att resa runt i världen. Tack vare en god privatekonomi och ekonomiskt oberoende fick han möjligheten att se världen och besökte ett av världens 7 nya underverk, Machu Picchu i Peru, ekvatorlinjen i Equador, världens ände berget Chimborazo i Equador och klättrade upp till 5200 meters höjd över havet, han tog sig till sydamerikas äldsta stad Cartagena de Indias, öarna Rosario Islands, lagunen Guatavita där myten El Dorado huserar, 1 månad i Hawaii, helikopterlektioner i södra Spanien. De bestämde sig för att besöka alla 15 fastlandsprovinser i Spanien från Murcia och Andalusien i söder till Asturias och Cantabria i norr. De åkte till Portugal och besökte Europas västligaste punkt på fastlandet, Cabo da Roca i Portugal osv osv. De var på resande fot 3 månader i taget och tillbringade under 2,5 års mer tid på resande fot än hemma.

Utlandsflytt

Efter första året med resande bestämde de sig för att flytta ner till Spanien på halvtid. Det fick bli en kompromiss innan de tog det stora steget och uppfyllde sin barndomsdröm att bo i Karibien. De bosatte sig först i provinsen Murcia och tillbringade 1,5 år där. Lärorik upplevelse. Det är inte alltid så problemfritt att byta land efter att ha bott i ett annat hela sitt liv. Han kunde inte språket innan flytten. 2 år senare kunde han prata flytande spanska (även fast sin grammatik inte alltid är korrekt). Han har aldrig tagit en enda spanskalektion eller läst kurslitteratur på egen hand. Vilket bekräftar att allt går bara man vill. Därefter bodde de 2 år i Karibien och 3 år i Spanien. Totalt har han besökt 50+ länder och talar 6 språk. Han brinner för Det Goda Livet samt att coacha och utbilda andra på vägen mot Framgång och Rikedom.

Viljan att skapa en plattform för andra

Investeringsakademin.se började för Daniel som ett projekt där han kunde hjälpa andra att göra samma resa som han själv hade gjort. Många i Sverige drömmer om att kunna bli ekonomiskt oberoende men det finns inte riktigt något bra forum för hur man uppnår det. När man uppnått många mål i sitt Liv samt anskaffat en viss ekonomisk förmögenhet så börjar andra drivkrafter infinna sig hos oss människor. Den amerikanskfödde psykologen Abraham Maslow beskriver det ganska bra i sin behovstrappa, en teori om motivationen hos människor. Och nu när han hade kommit ut ur ekorrhjulet, skaffat sig en rejäl ekonomisk grund så började andra önskningar och mål infinna sig. Mer av filantropisk karaktär.

Investeringsakademin grundas

Under Investeringsakademin första halvår insåg han även att det var trevligt och givande att behålla en social kontakt med Sverige, trots att han bor i utlandet. Han har ju trots allt levt i Sverige under större delen av sitt Liv. Investeringar i allmänhet och investeringar på börsen i synnerhet är ju ett ganska ensamt jobb. Betydligt mindre socialt än att ha ett vanligt 9-5 jobb. Det var också väldigt givande att träffa fler likasinnade människor, med höga visioner, ambitioner och mål i Livet. Dessa växer inte direkt på träd i dagens samhälle, som mest kretsar kring omedelbar belöning och tillfredsställelse. Han själv har aldrig haft dom dragen och därför har det varit svårt för honom att hitta likasinnade som inte tyckt att hans visioner, ambitioner och mål varit extremt höga. Det är alltid roligare att dela resan på vägen mot Framgång med någon eller några, än att göra den själv.

På 1 års dagen av Investeringsakademin började han även att involvera sina toppstudenter i en del av sina andra projekt inom Fastigheter, Företagande och Investeringar. Än så länge är det 4 oberoende affärsidéer och projekt med 2 olika studenter. Båda med olika personlighetstyper, styrkor och färdigheter. Du kan tex spana in podcasten Det Goda Livet som han driver tillsammans med Robin Granqvist, en av dom första studenterna från Investeringsakademin, https://www.poddendetgodalivet.se.

Vårt community

Grundare och urval av studenter

Anmäl dig nu
Daniel bakgrundsbild

Daniel

Grundare
Robin

Robin

Student, 31 år, Göteborg
Florim

Florim

Student, 24 år, Hässleholm
Nicole

Nicole

Student, 28 år, Stockholm
Jim

Jim

Student, 27 år, Jönköping
Kenneth

Kenneth

Student, 27 år, Jönköping
37982847_10155753719572916_5910351143665401856_o

Per

STUDENT, 28 ÅR, KARLSTAD
50321175_819666838382324_1968473023170215936_n

Mats

STUDENT, 31 ÅR, NORRKÖPING
Robin

Robin

Student, 32, Strömsund
Katarina

Katarina

Student, 38, Strömsund
Ruth

Ruth

Ruth, 42, Huskvarna
Johan

Johan

Student, 46, Huskvarna
Peter

Peter

Student, 54 år, Stockholm
Andreas

Andreas

Student, 26 år, Norrköping
Camilla

Camilla

Student, 53 år, Thailand
Daniel H

Daniel

Student, 43, Gävle
Daniel

Daniel

Student, 34 år, Falkenberg
Jacques

Jacques

Student, 32 år, Stockholm
12115797_10153741032979287_1848083589412472968_n

Jimmy

Student, 24 år, Sundsvall
Carina

Carina

Student, 47 år, Sundsvall
Viktor

Viktor

Student, 28 år, Göteborg
Per

Per

Student, 42, Stockholm
Marie

Marie

Student, 30 år, Göteborg
Bettan

Elisabet

Student, 33 år, Stockholm
Claes

Claes

Student, 58 år, Stockholm
Eric

Eric

Student, 50 år, Thailand
Lena

Lena

Student, 46 år, Stockholm
Dennis

Dennis

Student, 20 år, Stockholm
Jill

Jill

Student, 42 år, Stockholm