Du kanske känner igen dig en del i videon. Det är vi många som gör. Inget fel i det. För dom allra flesta fungerar det alldeles utmärkt. Men vissa av oss vill mer i Livet. Vi har större drömmar. Vi på Investeringsakademin vill hjälpa dig att leva det livet du vill leva. Vi är också medvetna om att det inte är så lätt att bryta gamla vanor och mönster. Inte heller sociala ”regler”. Det är inte alltid så populärt från omgivningen om man väljer att gå sin egen väg i Livet.

Vi tror på individens rätt att bygga sitt egna liv så som hen vill och en stor nyckel på vägen mot att ta sig ut ur ekorrhjulet är att få ekonomin att gå ihop. Dvs att ha inkomster som överstiger utgifterna. Vi vill ge dig förutsättningarna och kunskapen du behöver för att du ska kunna ta dig ut ur ekorrhjulet och vi vill vara ditt bollplank och partner på din resa på väg ut ur ekorrhjulet. Det är bland annat därför som vi startat podcasten Det Goda Livet www.poddendetgodalivet.se.

Vår grundare Daniel Andre berättar
Totalt har jag 15 års erfarenhet av finansbranschen och under mina år på SEB var mitt mål att bygga upp tillräckligt mycket kapital för att kunna säga upp mig, ta mig ut ur ekorrhjulet och bli ”egen”. Jag inledde ekorrhjulet och min yrkesbana på Insplanet Försäkringsförmedling AB och arbetade som Försäkringsmäklare mellan 2002–2003 och därefter som Gruppchef mellan 2003-2008, med fokus på ledarskap, rekrytering, försäljning och utbildning. Under min tid på Insplanet blev jag utsedd till Årets Coach och Chef vid två tillfällen. Efter 6 år i försäkringsbranschen bestämde jag mig för att det var dags att bredda kompetensen och lära sig mer om pengar och investeringar. Hur pengar egentligen fungerar, hur både makro och mikroekonomi fungerar och vad det är som gör att vissa har mer pengar än andra. Och framförallt hur skapar man sig en förmögenhet och hur behåller man den.

Jag blev erbjuden jobb på olika banker och valde SEB efter rekommendation från en av mina mentorer på Insplanet. Mellan 2008–2013 arbetade jag som Förmögenhetsförvaltare på banken SEB i Stockholm där jag förvaltade drygt 500 miljoner SEK å klienternas vägnar. Under denna tid fick jag lära känna många intressanta personligheter som alla hade skapat sig en mindre förmögenhet på sina sätt. Allt i från entreprenörskap till arv. Det var en lärorik tid och jag fick en god inblick i hur man driver en bankverksamhet, skapar lönsamhet i affären samt hur förmögenhetsförvaltning går till på ett professionellt sätt. Vi lärde mig att investera och förvalta kapital i samtliga tillgångsslag så som aktier, råvaror, räntor, valutor, riskkapital eller också kallat private equity på engelska, fastigheter, hedgefonder etc. Det var 6 mycket givande år. Framför allt insåg jag att det där talesättet om att det inte går att få mer än +10% per år i avkastning, bara är skitsnack från okunniga. Jag kom i kontakt med personer som slog dom avkastningstalen med hästlängder. Även på SEB fick jag utmärkelserna Sveriges Kapitalrådgivare inom segmentet Nya Kunder två år i rad samt Året Kapitalrådgivare Stockholm Syd vid ett tillfälle.

Även fast jag älskade mina arbetsuppgifter både inom försäkringsbranschen och i bankvärlden så kan jag kan inte påstå att jag alltid trivdes att gå upp kl 0700 varje dag, vara låst till att äta lunch vid ett visst klockslag eller att lite väl för ofta diskutera diverse tv-program på lunch- eller fikarasten. Det enda jag hade i mitt huvud var ju att leva mitt drömliv, och tv var inte en grundpelare i det. Jag resonerade som så att ju tidigare jag började göra något åt saken, desto snabbare skulle jag komma i mål. Så ju mer jag diskuterade tvprogram desto mer sköt jag upp min framtid och det som skulle ge mig riktig glädje. Så under 5 års tid plöljde jag igenom ett 60-tal böcker och avverkade ett 30-tal seminarium på hur man blir ekonomiskt oberoende. Jag kom fram till att det fanns speciella regler för hur man blir Miljonär. Den röda tråden var KUNSKAP. Under 5 års tid följde jag reglerna samt använde mig av de verktyg jag utvecklat och fått av andra Miljonärer. I december 2013 blev min dröm verklighet och jag kunde äntligen säga upp mig från jobbet. Känslan är obeskrivlig och jag hoppas att många får uppleva den någon gång under sitt liv.

Det första jag kände för att göra var att slänga min väckarklocka. Vilket jag också gjorde. Jag bestämde mig för att ta sovmorgon varje dag. Det hade jag förtjänat tyckte jag. De sista två åren innan jag kom i mål var tuffa, ett heltidsjobb 9-5 och sedan jobba med mitt kapital på kvällarna. Oftast kom jag inte hem förrän 2130-2200. Då skulle jag hinna med att ta hand om hushållet (var singel på den tiden) och allt vad det innebär med städning, post, diska, tvätta och dessutom hinna koppla av innan läggdags för att ha tillräckligt med energi dagen efter när den där väckarklockan ringer 0700 igen. Jag hade aldrig varit en snoozeperson men mot slutet blev till och med jag det.


Efter ett tag med återhämtning bestämde jag mig för att resa, jag hade hittat min drömkvinna och vi bestämde oss för att resa runt i världen. Vi besökte ett av världens 7 nya underverk, Macchu Picchu i Peru, vi åkte till ekvatorlinjen i Equador, vi besökte världens ände berget Chimborazo i Equador och klättrade upp till 5200 meters höjd över havet, vi tog oss till sydamerikas äldsta stad Cartagena de Indias, därefter öarna Rosario Islands, vi tog oss till lagunen Guatavita där myten El Dorado huserar, därefter blev det 1 månad i Hawaii, vi tog helikopterlektioner i södra Spanien, Andalusien, vi bestämde oss för att besöka alla 15 fastlandsprovinser i Spanien från Murcia och Andalusien i söder till Asturias och Cantabria i norr. Vi åkte till Portugal och besökte Europas västligaste punkt på fastlandet, Cabo da Roca i Portugal osv osv. Vi var på resande fot 3 månader i taget och tillbringade under 2,5 års mer tid på resande fot än hemma.

Efter första året med resande bestämde vi oss för att flytta ner till Spanien på halvtid. Det fick bli en kompromiss innan vi tog det stora steget och uppfyllde min barndomsdröm att bo i Karibien. Vi bosatte oss först i provinsen Murcia och tillbringade 1,5 år där. Lärorik upplevelse. Det är inte alltid så problemfritt att byta land efter att ha bott i ett annat hela sitt liv. Jag kunde inte språket innan flytten. 2 år senare kunde jag prata flytande spanska (även fast min grammatik inte alltid är korrekt). Jag har aldrig tagit en enda spanskalektion eller läst kurslitteratur på egen hand. Vilket bekräftar att allt går bara man vill. Bodde 2 år i Karibien och 3 år i Spanien. Totalt har jag besökt 50+ länder och talar 6 språk. Jag brinner för Det Goda Livet samt att coacha och utbilda andra på vägen mot Framgång och Rikedom.


Investeringsakademin började för mig som ett projekt där jag kunde hjälpa andra att göra samma resa som jag själv hade gjort. När man uppnått många mål i sitt Liv samt anskaffat en viss ekonomisk förmögenhet så börjar andra drivkrafter infinna sig hos oss människor. Den amerikanskfödde psykologen Abraham Maslow beskriver det ganska bra i sin behovstrappa, en teori om motivationen hos människor. Och nu när jag hade kommit ut ur ekorrhjulet, skaffat mig en rejäl ekonomisk grund så började andra önskningar och mål infinna sig. Mer av filantropisk karaktär. Under Investeringsakademin första halvår insåg jag även att det var trevligt och givande att behålla en social kontakt med Sverige, trots att jag bor i utlandet. Jag har ju trots allt levt i Sverige under större delen av mitt Liv fram tills dess att jag fyllde 31. Investeringar i allmänhet och investeringar på börsen i synnerhet är ju ett ganska ensamt jobb. Betydligt mindre socialt än att ha ett vanligt 9-5 jobb. Det var också väldigt givande att träffa fler likasinnade människor, med höga visioner, ambitioner och mål i Livet. Dessa växer inte direkt på träd i dagens samhälle, som mest kretsar kring omedelbar belöning och tillfredsställelse. Jag själv har aldrig haft dom dragen och därför har det varit svårt för mig att hitta likasinnade som inte tyckt att mina visioner, ambitioner och mål varit extremt höga. Det är alltid roligare att dela resan på vägen mot Framgång med någon eller några, än att göra den själv. På 1 års dagen av Investeringsakademin började jag även involvera mina toppstudenter i en del av mina andra projekt inom Fastigheter, Företagande och Investeringar. Än så länge är det 5 oberoende affärsidéer och projekt med 5 olika studenter. Alla med olika personlighetstyper, styrkor och färdigheter. Du kan tex spana in podcasten Det Goda Livet som jag driver tillsammans med Robin Granqvist, en av dom första studenterna från Investeringsakademin, www.poddendetgodalivet.se.

Anmäl dig idag!